Проект «Засоби гігієни, продукти харчування й підготовка до зими як грошова допомога, а також психосоціальна підтримка для постраждалих від конфлікту осіб вздовж лінії розмежування у Східній Україні» (14 червня 2019 – 13 червня 2021 рр.)

14 червня 2019 р. Відокремлений підрозділ ASB в Україні розпочав реалізацію нового проекту під назвою «Засоби гігієни, продукти харчування й підготовка до зими як грошова допомога, а також психосоціальна підтримка для постраждалих від конфлікту осіб вздовж лінії розмежування у Східній Україні».

Мета проекту – допомогти постраждалому від конфлікту населенню у 5-кілометровій зоні вздовж лінії розмежування у Східній Україні (підконтрольні уряду України території Луганської та Донецької областей).

У рамках проекту вразливі категорії населення отримують грошову допомогу на продукти харчування, засоби гігієни та підготовку до зими. Також ASB надає гігієнічні набори особам з особливими потребами, а саме підгузки та супутні предмети гігієни.

Психосоціальний компонент проекту виконується давнім партнером ASB – Спілкою самаритян України (ССУ). ССУ надає індивідуальну та групову психосоціальну підтримку (ПСП) постраждалим від конфлікту дітям та підліткам, а також літнім людям із зони конфлікту. Послуги психосоціальної підтримки надаються у трьох центрах ПСП та через мобільні психосоціальні бригади.

Проектна діяльність фінансується Міністерством закордонних справ Німеччини.

Фотоальбом
допомога людям