Відділ допомоги за кордоном ASB

Відділ допомоги за кордоном ASB займається наданням гуманітарної допомоги, подоланням наслідків стихійних лих, а також поверненням і реінтеґрацією біженців, внутрішньо переміщених осіб та інших вразливих категорій.

Відділ допомоги ASB за кордоном представлений офісами у Боснії та Герцеговині, Грузії, Греції, на Гаїті, в Індонезії, Іраку, Косово, Нікарагуа, на Філіппінах, у Сербії та в Україні.

Декларація завдань

Спілка Робітничих Самаритян Німеччини (ASB) – це німецька доброчинна організація, що має 16 відділень на федеральному рівні та понад 200 відділень на регіональному, районному та муніципальному рівнях. Понад 31 200 працівників та близько 14 000 волонтерів забезпечують якісне надання послуг у сфері соціального захисту, служб порятунку та соціального забезпечення.

Як неурядова та конфесійно незалежна організація,  ASB, з часу свого заснування 1888 року, уособлювала тяглість та надійність.

Після першої закордонної місії у 1921 р. Відділ допомоги за кордоном став важливою частиною організації. В основі нашої діяльності в межах країни та за кордоном лежать гуманітарні та демократичні принципи.

Наша основна діяльність

Використовуючи комплексний підхід, ми забезпечуємо ефективну допомогу по всьому світу, а також підтримуємо створення та розвиток місцевих структур самодопомоги.

Гуманітарна допомога

У випадку раптової кризи чи катастрофи за кордоном, ми надаємо швидку  цільову допомогу відповідно до потреб постраждалого населення.

Зниження ризику катастроф

Посилюючи  здатність до ліквідації наслідків катастроф та самодопомоги на місцях, ми зменшуємо вразливість місцевого населення у разі надзвичайної ситуації. Ми також допомагаємо місцевому населенню підготуватися до подолання наслідків катастроф.

Повернення та реінтеґрація

Ми прагнемо надати біженцям та переміщеним особам можливість повернутися у безпечне середовище. Суттєвим елементом нашої роботи є створення соціально-економічних перспектив, щоб дати людям шанс почати все заново.

Міжнародна кооперація самаритян

Завдяки обміну та налагодженню зв’язків між німецькими та міжнародними самаритянськими об’єднаннями ми сприяємо розвитку структурованих організацій та надаємо підтримку їхній роботі у Центральній та Східній Європі.

Надання допомоги - так швидко, наскільки це можливо; так довго, наскільки це необхідно

Наша робота базується на інтеґрованому підході. У разі раптової кризи чи катастрофи ми надаємо допомогу якнайшвидше, наприклад, відправляючи наші групи швидкого реагування при підтримці надійних партнерів та наших місцевих офісах, створених у цих країнах. Ми вважаємо нашим обов'язком підтримувати людей, постраждалих від катастрофи, так довго, як це необхідно.

Тому ми не лише надаємо допомогу у надзвичайних ситуаціях, а й допомагаємо громадам у відбудові, здійсненні довгострокових заходів з подолання причин бідності та допомагаємо місцевому населенню краще підготуватися до можливих майбутніх надзвичайних ситуацій.

Поєднуючи зусилля штатних працівників і волонтерів

Внесок волонтерів - один із найцінніших ресурсів ASB Німеччини. Ось чому ми залучаємо наш штатний персонал та волонтерів для спільного надання допомоги у надзвичайних ситуаціях людям у всьому світі.

Зміцнення місцевих партнерів

Ми прагнемо покращити умови життя місцевого населення та зменшити їхню залежність від зовнішньої допомоги. Ми посилюємо спроможність місцевого населення допомагати собі систематично через підтримку місцевих груп, наприклад, НУО, шляхом консультацій, подальшого навчання та фінансування.

Наша гнучкість щодо програм та стратегії дозволяє нам реагувати у спосіб, який найбільше відповіднає вимогам конкретної країни.

Сприяння міжнародним партнерствам

У рамках самаритянської співпраці у Центральній та Східній Європі ми ініціюємо, підтримуємо та заохочуємо партнерські відносини між німецькими відділеннями ASB та самаритянськими організаціями інших країн.

Таким чином, ми допомагаємо заснувати стійкі структури соціального захисту населення у країнах-партнерах та створити цілий спектр соціальних послуг для людей у потребі.

Об'єднання ресурсів

Як частина провідної доброчинної федерації, ми маємо доступ до різного роду досвіду та ноу-хау. Ми ділимось цим знанням з нашими партнерськими організаціями, а наша співпраця у національних та міжнародних мережах базується на взаємній довірі. Це дає нам змогу об'єднувати ресурси та повною мірою використовувати їх синергетичний ефект.

Звітуючи про те, що ми робимо

Частина нашої філософії полягає у забезпеченні відповідального та ефективного використання наших фінансів. Ми відчуваємо обов’язок бути повністю підзвітними перед тими, кому ми допомагаємо, а також тим, хто фінансує нашу діяльність, насамперед перед нашими донорами, прихильниками та широкою громадськістю.

Тому ми постійно проводимо внутрішні та зовнішні процедури забезпечення якості, а також аудити, щоб забезпечити та розширити прозорість та професійну якість нашої роботи.

Дізнайтеся більше про проекти ASB у світі

Допомога для біженців

Ірак

Порятунок життів і захист довкілля